Behandling af afhængighed

En afhængighed er en kompleks psykologisk og fysiologisk proces, der manifesterer sig i enhver adfærd, som en person nyder, finder lindring i og derfor længes efter på kort sigt, men som får negative konsekvenser på længere sigt, og som man ikke kan opgive på trods af de negative konsekvenser afhængigheden medfører. 

Behandling af afhængighed

Begrebet "afhængighed" bruges i mange sammenhænge til at beskrive en besættelse, tvang eller et ekstremt fysisk eller psykisk behov for noget bestemt, såsom stoffer, alkohol, pornografi, gambling, penge, mad, computerspil eller andet. 

 

En afhængighed involverer altid følgende tre forhold:

  1. Voldsom trang til velbefindenhed, afspænding og lindring på kort sigt.
  2. Negative konsekvenser på lang sigt.
  3. Manglende evne til at opgive afhængigheden på trods af at man er klar over de skadelige virkninger.

Når først en afhængighed er udviklet i din psyke og krop, så har du ganske lidt kontrol over hvordan den fungerer i dig. En afhængighed styres nemlig fuldstændig automatisk via din underbevidsthed og dit autonome nervesystem. Du skal ikke tænke over afhængigheden, den skal nok af sig selv aktivere dig og oversvømme dig med lystfølelser, der er svært uimodståelige, og ofte får dig til at handle imod dit eget bedste. 

 

Derfor bør man tænke radikalt anderledes, når man ønsker at behandle sin afhængighed.

Problemet er ikke "i sig selv" overforbruget af mad, alkohol, piller, sex eller spil, men det forhold, at dybt ubevidste traumer, stress, uro, usikkerhed, lavt selvværd og ængstelighed mv. gør os hungrende efter en følelse af mening, inderlighed, krop og nærvær.

 

Når krop og psyke har fundet alternative veje til at skaffe "lykke" eller sjælefred, så bruger den disse veje. Uanset konsekvensen og følgevirkningerne. Det er som om, at der er dele af os, der har kontrollen over meget stærke behov, og så har vi andre dele, der er mere rationelle og godt kan se problemet i afhængigheden.

 

Vores problem er, at det ubevidste og følelsesmæssige er uendeligt meget stærkere end fornuft og logik. Vi har derfor brug for at løse konflikten på et dybere niveau, og netop dette arbejde er Subliminal Psykologi særdeles velegnet til.   

Hvordan kan Subliminal Psykologi hjælpe?

I Subliminal Psykologi forstår man en afhængighed som noget, der igangsættes fra et ubevidst psykologisk niveau, og netop derfor skal afhængighed også fjernes på samme niveau: gennem målrettet behandling af underbevidstheden. 

 

I Subliminal Psykologi forstår man afhængighed som værende en konsekvens af samspillet mellem bl.a. sindet, hjernen og nervesystemet.

 

Subliminal terapeutisk behandling er en skånsom behandlingsmetode, hvor man lokaliserer, identificerer og fjerner de psykoaktive dele, der fastholder psyke og krop i et afhængighedsforhold. 

 

Man skal have fundet og fjernet den igangsættende neurologiske impuls - de dele af psyken - der har lært sig selv at bruge substanser eller anden adfærd til at tilfredsstille bestemte behov. Når de afhængighedsstyrende impulser er fjernet, så forsvinder afhængigheden, eller den mindskes så meget, at man kan administrere den meget bedre. 

Fakta om afhængighed

Priser

Læs videre om priser & behandling

Kontakt os i dag

+4526160352

subliminal.psykologi@gmail.com

Send os en besked

Har du flere spørgsmål? Kontakt os på +4526160352